حمیرا ریگی روز شنبه در نخستین آیین تجلیل از زنان نامآور سیستان و بلوچستان(بانوک) که با حضور جمعی از هنرمندان، کارگردانان، تهیهکنندگان و پیشکسوتان سینما، تلویزیون و تئاتر در تالار اندیشه حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: زن نه تنها برای آرامش دنیای امروز که برای آرامش جهان هستی خلق شده است.
وی افزود: این رویداد به منظور بزرگداشت نام و نقش زنان سرزمینم در آستانه روز زن و بزرگداشت مقام شامخ زن برگزار میشود.
ریگی گفت: سمزدایی از سوی جامعه ایرانیان مقیم و غیر مقیم علیه سمپاشی علیه این سرزمین که قصد سواستفاده از جایگاه، نام و نقش زن در روند عادی نقش زن در جامعه را دارند یک ضرورت است و از سوی دیگر حساسیتزدایی از مساله قومیتها بویژه استان سیستان و بلوچستان یک وظیفه ملی است.
وی ادامه داد: امروز قرار است از بانوانی تجلیل کنیم که ایده اولیه آن را حسین ریگی کارگردان برای ساخت مستندی از زنان نامآور سیستان و بلوچستان دادند.
ریگی گفت: قرار شد مستندی از این بانوان تهیه شود و در آیینی در تهران از این بانوان در تهران برگزار شود. فراخوانی صادر شد و 306 نفر از دختران و زنان سیستان و بلوچستان ثبتنام کردند و هر 306 نفر برتر بودند و به دلیل محدودیتها، 27 نفر را انتخاب کردیم.
وی افزود: افراد واجد شرایط بیشتر از این بوده و امید است در سالهای آتی این تجلیلها را ادامه دهیم و تا زمانی که دیگر تجلیلی لازم نباشد و انسانیت حاکم باشد.
جلیل فرجاد، رضا ناجی، آتش تقیپور، زهرا سعیدی، مهوش صبرکن، رضا بنفشهخواه، هوشنگ توکلی، محسن علیاکبری، جعفر دهقان، محمد فیلی، ناصر آقایی، مسعود فروتن، سعید امیرسلیمانی، آرزو تاجنیا، حسین ریگی و ... از جمله بازیگران، سینماگران، تهیهکنندگان و پیشکسوتان سینما، تئاتر و تلویزیون در این همایش هستند.
خیری بن عمر سفیر مالزی در تهران هم در این آیین حضور دارد.
وی افزود: مقدم همه شما نیکان را به این محفل گرامی میداریم و امیدواریم تا بتوانیم هر ساله بدین منظور گردهم آییم. این رویداد وزین به منظور بزرگداشت نام،نقش و جایگاه والای زنان سرزمینم برای کسانیکه عشق به هم نوع همواره سرلوحه زندگیشان می باشد در آستانه روز زن و تکریم از مقام شامخ مادر برگزار می شود. ریگی گفت: تبیین نقش و جایگاه زن در زیست فرهنگی ،اجتماعی اقتصادی و دیپلماسی عمومی جامعه ایرانی نیازمند گفتمان سازی، جریان سازی، هدفمند سازی و نظام مند سازی است و در این راه بایستی پاسخگوی دو نیاز حاکمیتی و مردمی بود. وی ادامه داد: سم زدایی از سوی جامعه ایرانیان مقیم و غیر مقیم ایران زمین علیه سم پاشی های بدخواهان این مرز و بوم بویژه علیه جریاناتی که با سوء استفاده از ،نام نقش و جایگاه زن به قصد ایجاد بی نظمی در روند عادی جو فرهنگی و اجتماعی درون کشور را دارند یک ضرورت است. از سوی دیگر حساسیت زدایی نسبت به اقوام و طوایف ایرانی و پیشگیری از سوء استفاده بدخواهان این دیار بویژه در استان سیستان و بلوچستان وظیفهای ملی است.
عبدالحسین مستکینی نماینده یونسکو در ایران هم گفت: اگر حال بانوی خانه خوش باشد حال خانواده خوش است و حال کوچه، کوی، استان و کشور خوش است.
وی افزود: بانو ریگی، بانویی که مردان را اندکی به پستو رانده و یکی از مسوولیت های خطیر را در سرزمین سیستان و بلوچستان مدیریت میکند.
مستکینی گفت: شهرهای خلاق یونسکو داریم که بحث بسیار مهمی است. تاکنون 5 شهر به این پیوستهاند. یکی از شهرهایی که از استان سیستان و بلوچستان را انتخاب کنید تا برای شهر خلاق بعدی با حضور 200 کشور در یونسکو به ثبت برسانیم.