صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
تولید، اکران و پخش
آرشیو اخبار

طرح مهمی که در کمیسیون امنیت ملی مجلس تصویب شد

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از تصویب کلیات طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم در این کمیسیون و ماده نخست آن که الزام دولت برای غنی سازی ۲۰ درصد است، خبر داد.

«ابوالفضل عمویی» از بررسی طرح اقدام راهبردی مجلس برای لغو تحریم ها در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خبر داد و افزود: با توجه به محدویت هایی که به دلیل شیوع کرونا وجود دارد، این جلسه با دو سوم اعضا برگزار شد و بررسی مواد طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها در دستور کار مجلس قرار گرفت.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به ماده نخست این طرح عنوان کرد: پس از تصویب کلیات طرح در کمیسیون، بررسی مواد طرح به ترتیب انجام شد که در ماده نخست آن الزام دولت جمهوری اسلامی برای غنی سازی 20 درصد است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر ادامه داد: ماده دوم به افزایش ذخایر اورانیوم غنی شده سطح پایین جمهوری اسلامی تاکید دارد و ماده سوم نیز به بهره گیری دولت جمهوری اسلامی و سازمان انرژی اتمی از نسل جدید سوم سانترفیوژهای IR2M  و IR6 می شود که جزئیات آن مورد بررسی قرار گرفت و موضوعات دیگر مربوط به آن نیز در جلسات آینده بحث و تبادل نظر خواهد شد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه بررسی سایر مواد این طرح همچنان در دستور کار اعضای کمیسیون است، گفت: نظرات نمایندگان در باره این طرح گرفته شد و اصلاحات لازم درباره طرح صورت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: در جلسه امروز نمایندگانی از وزارت امور خارجه، بانک مرکزی ومرکز پژوهش های مجلس نیز حضور داشتند.

به گزارش ایرنا، در طرح اقدام راهبری علیه تحریم ها که یک فوریت آن 12 آبان ماه به تصویب نمایندگان رسید، آمده است:

ماده 1- سازمان انرژی اتمی ایران موظف است ظرف مدت دو ماه پس از تصویب این قانون، سالانه به میزان حداقل 120 کیلوگرم اورانیوم با غنای 20 درصد در تاسیسات شهید علی محمدی فردو تولید و در داخل کشور ذخیره کند و نیز نیازمندی های صلح آمیز صنایع کشور به اورانیوم با غنای بالای 20 درصد را به طور کامل و بدون تأخیر تأمین کند.
ماده 2- در جهت تحقق ظرفیت یکصد و نود هزار سو غنی سازی، سازمان انرژی اتمی ایران، مکلف است پس از تصویب این قانون، ظرفیت غنی سازی و تولید اورانیوم غنی سازی شده با سطح غنای متناسب هر یک از مصارف صلح آمیز کشور، به میزان ماهانه حداقل 500 کیلوگرم افزایش دهد و نسبت به نگهداری و انباشت مواد غنی شده در کشور و مصرف معین حجم مذکور اورانیوم غنی سازی شده، اقدام کند.
ماده 3- برای تحقق هدف مندرج در ماده 2، سازمان انرژی اتمی موظف است ظرف مدت 3 ماه عملیات نصب، تزریق گاز، غنی سازی و ذخیره سازی مواد را تا درجه غنای مناسب، با حداقل 1000 عدد ماشین IR-2m در بخش زیرزمینی تاسیسات شهید احمدی روشن نطنز آغاز کند. همچنین سازمان انرژی اتمی مکلف است در همین بازه زمانی، هرگونه عملیات غنی سازی و تحقیق و توسعه با ماشین های IR-6 را به تاسیسات شهید علی محمدی فردو منتقل کرده و عملیات غنی سازی را با حداقل 164 ماشین از این نوع آغاز نموده و آن را تا انتهای سال 1399 به  هزار ماشین توسعه بدهد.       
ماده 4- سازمان انرژی اتمی موظف است نسبت به بهره برداری از کارخانه تولید اورانیوم فلزی در اصفهان طی 5 ماه از تصویب این قانون اقدام کند.
ماده 5- سازمان انرژی اتمی ایران وظیفه دارد، راکتور 40 مگاواتی آب سنگین اراک را که به موجب برجام در حال بازطراحی و بهینه سازی می باشد، ظرف مدت 4 ماه از تاریخ تصویب این قانون با برنامه زمانبندی معین از طریق احیای قلب راکتور به شرایط قبل از برجام برگرداند. هم چنین همزمان با عملیات بهینه سازی و راه اندازی راکتور 40 مگاواتی آب سنگین اراک، نسبت به طراحی و ساخت یک راکتور آب سنگین 40 مگاواتی جدید با هدف تولید رادیو ایزوتوپ های بیمارستانی با جدول زمانبندی اقدام کند. جدول زمان بندی این موضوع باید ظرف یک ماه به اطلاع مجلس برسد.
ماده 6-  دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است بر اساس بندهای 36 و 37 برجام، ظرف مدت 2 ماه از تصویب این قانون، دسترسی های نظارتی فراتر از پروتکل الحاقی بر اساس برجام را متوقف کند.
ماده 7- دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است پس از 3 ماه از تصویب این قانون، گزارش دقیق اقدامات انجام شده از جانب طرف های برجامی در زمینه بازگشت به اجرای  تعهداتشان وفق برجام و رفع کلیه تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران را به مجلس شورای اسلامی ارائه کند. چنانچه تا آن تاریخ روابط بانکی ایران در اروپا و و میزان خرید نفت آنها از ایران به شرایط عادی و رضایت بخش بازنگشته باشد، دولت مکلف است اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف نماید. و چنانچه طرف های مقابل برجام به اجرای  تعهدات خود در برجام بازگشته باشند، دولت مکلف است پیشنهاد اقدام متقابل ایران در بازگشت به تعهدات برجامی را به مجلس ارائه کند. این پیشنهاد ظرف مدت حداکثر یک ماه در مجلس تصمیم گیری خواهد شد.  
ماده 8- چنانچه اعضای 1+4  نسبت به اجرای تعهدات خود و رفع تحریم های هسته ای، نظامی، حقوق بشری و ... علیه جمهوری اسلامی ایران اقدام کنند، دولت موظف است گزارش دقیق اقدامات انجام شده و نیز پیشنهاد اقدام متقابل جمهوری اسلامی ایران در جهت بازگشت به تعهدات را به مجلس ارائه دهد. این پیشنهاد ظرف مدت یکماه به همراه گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، جهت تصمیم گیری در صحن مجلس بررسی می شود.
ماده 9- مستنکفین از اجرای این قانون به تناسب، امتناع یا ممانعت از اجراء به طبقات 4 تا 7 طبقات مجازات تعزیری قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 محکوم می شوند.

 

منبع: ایرنا

شناسنامه


کدخبر: ۲۳۵۸۱۱
تاریخ: ۱۳۹۹/۹/۴     ساعت: ۶ : ۳۱
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: سیاسی       زیرسرویس: سیاسی
انتشار:
ÇÑÓÇá äÙÑÇÊ


äÇã :*
Çíãíá :
äÙÑ :*
ÇÑÓÇá
äÙÑÇÊ


استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
  • ۱۴۰۳ پنج شنبه ۶ دي
  • ٢٤ جمادي الثانيه ١٤٤٦
  • Dec 26 2024