صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
تولید، اکران و پخش
آرشیو اخبار

طرح مالیات بر خانه های لوکس

طرح مالیات سالانه املاک گرانقیمت و لوکس توسط تعدادی از نمایندگان مجلس تقدیم هیات رییسه شده است.

در مقدمه طرح مالیات بر خانه‌های لوکس  آمده است: 
یکی از راه‌های اساسی کاهش فاصله طبقاتی، اخذ مالیات از قشر ثروتمند و سرمایه دار جامعه همچون مالیات بر املاک گران قیمت (لوکس) است. اگر چه در قانون بودجه 1399 این مسئله دیده شده اما (ضمن اینکه تا کنون اجرا نشده) از آنجا که قوانین بودجه، سالانه بوده و به سالهای دیگر قابل تسری نیستند لازم است این موضوع ضمن دقیق تر شدن مواد آن، در قوانین دائمی به تصویب برسد. طرح مالیات بر خانه‌های لوکس   که با پیشنهاد مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ارائه شده و پیش از این در کمیسیون اقتصادی دولت نیز بررسی شده، در صورت اجرا گام مهمی جهت اخذ مالیات از کاخ‌ها، قصرها، خانه‌های مجلل و املاک گران قیمت و لوکس در کشور با هدف کاهش فاصله طبقاتی و کم کردن فاصله دهک‌های بالا و پایین جامعه خواهد بود.

متن طرح مالیات بر خانه‌های لوکس  به شرح ذیل است: 
ماده (1) - کلیه مالکین (اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی) نسبت به جمع ارزش روز املاک مسکونی (اعم از خانه یا آپارتمان و زمین با کاربری مسکونی) خود و فرزندان صغیر تحت تکفل خود که در پایان هر سال مجموع ارزش آنها بیش از 50 میلیارد ریال باشد، به شرح زیر مشمول مالیات سالانه املاک می باشند.

- تا مبلغ 70 میلیارد ریال نسبت به مازاد 50 میلیارد ریال، دو در هزار
- تا مبلغ 150 میلیارد ریال نسبت به مازاد 70 میلیارد ریال سه در هزار
- تا مبلغ 250 میلیارد ریال نسبت به مازاد 150 میلیارد ریال، چهار در هزار
- تا مبلغ 400 میلیارد ریال نسبت به مازاد 250 میلیارد ریال، پنج در هزار
- نسبت به مازاد 400 میلیارد ریال، شش در هزار

تبصره «1»- منظور از ارزش روز موضوع این ماده، ارزش املاک مسکونی بر اساس معادل ضرایبی از ارزش معاملاتی موضوع ماده 64 قانون مالیاتهای مستقیم است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور قبل از لازم الاجرا شدن این ماده در سال اول و از سال های بعد تا پایان دی ماه هر سال برای اجرا در همان سال تعیین و اعلام خواهد شد.

در مواردی که مؤدی نسبت به ارزش تعیین شده مذکور معترض باشد، هیأت حل اختلاف مالیاتی می تواند با درخواست مؤدی و تقبل هزینه مربوط از طرف وی، تعیین ارزش روز را بر اساس نظر کارشناس رسمی دادگستری مورد ارزیابی مجدد قرار دهد. کارشناس موضوع این تبصره می بایست توسط کانون کارشناسان رسمی دادگستری یا مرکز مشاوران و وکلا معرفی شود.

تبصره «2»- حکم این ماده نسبت به املاک اشخاص موضوع ماده 2 قانون مالیات‌های مستقیم و نیز خوابگاه های دانشجویی دانشگاههای دولتی و غیردولتی، جاری نخواهد شد.

ماده (2)- کلیه اشخاص مشمول مالیات این فصل مکلف اند مالیات سالانه املاک هرسال خود و فرزندان صغیر تحت تکفل خود را تا پایان اردیبهشت ماه سال بعد به حساب سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت نمایند. در غیر این صورت مشمول جریمه ماده 190 این قانون خواهند بود.

تبصره «1» - اشخاصی که دارای یک واحد مسکونی بوده و درآمد سالانه آنها کمتر از یک میلیارد و هشتصد میلیون ریال باشد می توانند حداقل 10 درصد مالیات متعلق هر سال را پرداخت و مابقی آن را تا زمان نقل و انتقال ملک به تعویق بیندازند. در این صورت در زمان پرداخت مالیات معوقه، مالیات مذکور متناسب با نرخ تورم افزایش و وصول خواهد شد.

تبصره «2»- املاک در حال ساخت تا زمان نصب کنتور برق مشمول مالیات این فصل نخواهد شد.

ماده (3)-  سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است با توجه به پایگاه های اطلاعات سایر اشخاص که به نحوی اطلاعات مربوط به املاک اشخاص را در اختیار دارند نسبت به تکمیل سامانه ثبت اطلاعات املاک اقدام و مالیات متعلق را تعیین و به نحو مقتضی به اشخاص مشمول اعلام نماید. عدم همکاری اشخاص دارنده اطلاعات موجب مسئولیت تضامنی در پرداخت مالیات خواهد بود.

 

منبع: تسنیم

شناسنامه


کدخبر: ۲۴۲۲۰۰
تاریخ: ۱۳۹۹/۱۰/۲۳     ساعت: ۱۱ : ۳۲
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: اقتصادی       زیرسرویس: اقتصادی
انتشار:
ÇÑÓÇá äÙÑÇÊ


äÇã :*
Çíãíá :
äÙÑ :*
ÇÑÓÇá
äÙÑÇÊ


استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
  • ۱۴۰۳ دوشنبه ۳ دي
  • ٢١ جمادي الثانيه ١٤٤٦
  • Dec 23 2024