صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
تولید، اکران و پخش
آرشیو اخبار

ثبت‌نام روغن برای تحویل در سال ۱۴۰۰!

کمبود و سهمیه‌بندی روغن به تهران رسید. برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای برای تحویل روغن جامد ثبت‌نام می‌کنند اما زمان تحویل روغن، سال ۱۴۰۰ است. این در حالی است که رئیس انجمن صنایع روغن نباتی ایران می‌گوید در بهمن ماه ۱۸۰ هزار تن روغن در کشور توزیع شده و این رقم بالاترین توزیع روغن در ادوار گذشته است.

آخرین پیگیری‌ها حاکی از این است که کمبود روغن در بازار ادامه‌دار است. این بار فروشگاه‌های زنجیره‌ای در تهران برای فروش روغن جامد نام‌نویسی می‌کنند. متولی یکی از فروشگاه‌ها نام متقاضیان را به همراه شماره تلفن همراه در دفترشان ثبت‌نام می‌کند و به برخی می‌گوید که نوبت‌شان بعد از سال 1400 است.

برخی از سوپر مارکت‌ها در غرب تهران هم روغن مایع ندارند. یکی از فروشندگان می‌گوید روغن مایع در تهران موجود نیست و شرکت‌ها به جای روغن مایع، روغن سرخ کردنی می‌دهند.

با کمبود روغن در بازار تولیدکنندگان بهانه می‌آورند که شاید روغن مایع و جامد در انبارهای خانگی دپو شده است. فعالان بازار می‌گویند روغن باید در انبارهای ما باشد، اما انبارهای ما خالی است و گویا افراد دیگری روغن را دپو کرده‌اند.

به گفته رئیس انجمن صنایع روغن نباتی ایران، علت کمبود روغن در بازار افزایش بیش از 100 درصدی قیمت دانه آفتابگردان در سال 2021 است. همین مساله باعث کاهش واردات دانه‌های روغنی شده است. همچنین در بهمن ماه 180 هزار تن روغن توزیع شده که این رقم بالاترین توزیع روغن در ادوار گذشته بوده است!

واردات روغن آفتابگردان کم شد
چرا روغن نباتی در بازار کم شده است؟ ابوالحسن خلیلی می‌گوید که خرید روغن جامد ریشه در فرهنگ دارد، برخی به دلیل حلبی بودن این روغن‌ها و افزایش طول‌مدت نگهداری‌شان روغن جامد را با کارت ملی می‌خرند و در انبارهای خانگی نگه می‌دارند تا از این فرصت استفاده کنند. بازار دلالی راه می‌اندازند و روغن جامد را با قیمت بالا به صاحبان صنایع می‌فروشند.

او اظهار می‌کند: تولید جهانی روغن به شکل قابل توجهی کاهش یافته است. روغن سرخ‌کردنی، روغن کلزا مایع است اما مردم روغن آفتابگردان را روغن مایع می‌دانند که واردات آن کم شده است.

خرید روغن جامد مشکوک است!
کمبود روغن در حالی در بازار مشهود شده است که دی ماه امسال ابوالحسن خلیلی، رئیس انجمن صنفی صنایع روغن نباتی گفته بود: «نیاز هر ماه بازار 130 هزار تن روغن است اما در آذر ماه 40 هزار تن روغن مازاد تولید و توزیع شده است.» با این شرایط چرا همچنان در بازار روغن نیست؟

خلیلی با طرح این سوال که چرا با وجود فراوانی روغن مایع اما مردم همچنان تمایل به خرید روغن جامد دارند؟ توضیح می‌دهد تقاضای بیش از حد مردم برای خرید روغن جامد مشکوک است. مصارف روغن تقریبا یکی است با این وجود که روغن جامد بیشتر مصرف صنعتی دارد.

 

منبع: تجارت نیوز

شناسنامه


کدخبر: ۲۴۷۹۳۹
تاریخ: ۱۳۹۹/۱۲/۷     ساعت: ۱۲ : ۳
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: اقتصادی       زیرسرویس: اقتصادی
انتشار:
ÇÑÓÇá äÙÑÇÊ


äÇã :*
Çíãíá :
äÙÑ :*
ÇÑÓÇá
äÙÑÇÊ


استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
  • ۱۴۰۳ دوشنبه ۳ دي
  • ٢١ جمادي الثانيه ١٤٤٦
  • Dec 23 2024