صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
تولید، اکران و پخش
آرشیو اخبار

جزئیات کیفرخواست ۹۹ متهم پرونده ثبت سفارش خودرو؛ مقامات سابق دادگاهی شدند

جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده موسوم به ثبت سفارش خودرو، امروز شنبه ۱۵ آبان به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد. موضوع اتهامی این پرونده که دارای ۹۹ متهم است، قاچاق سازمان یافته ۶ هزار و ۸۱۶ دستگاه خودرو است که ۱۲ متهم این پرونده شرکت‌های ثبت سفارش خودرو هستند که در زمره متهمان حقوقی قرار دارند و برخی مقامات عالیرتبه اجرایی کشور از جمله متهمان این پرونده هستند.

در ابتدای جلسه دادگاه با اعلام قاضی صلواتی، یزدانی فر نماینده دادستان برای قرائت کیفرخواست 250 صفحه‌ای پرونده در جایگاه قرار گرفت و گفت: ابوالفضل صیادی مدیر اجرایی وقت شرکت فناوران اعتماد راهبر متهم ردیف اول این پرونده است و متهم به مشارکت در اخلال گسترده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در قاچاق سازمان یافته خودرو خارجی به تعداد 6 هزار و 816 دستگاه با علم به موثر بودن اقدام در مقابله با نظام جمهوری اسلامی، مشارکت در جعل رایانه‌ای در جریان ثبت سفارش خودرو و مشارکت در نقض قانون منع مداخله کارکنان دولت در معاملات دولتی است.

نماینده دادستان تصریح کرد: متهم ردیف دوم پرونده مجتبی خسرو تاج معاون سابق وزیر صمت و رئیس سابق سازمان توسعه تجارت متهم است به معاونت در اخلال گسترده در نظام اقتصادی کشور با علم به موثر بودن اقدام در مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران در جریان جلوگیری از اجرای مقررات منتهی به وقوع بزه قاچاق سازمان یافته خودرو خارجی به تعداد 6 هزار و 816 دستگاه است.

نماینده دادستان گفت: متهم ردیف سوم علی علی آبادی فرهانی مدیر کل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه و تجارت متهم است به معاونت دراخلال در نظام اقتصادی کشور در جریان جلوگیری از اجرای مقررات.

وی ادامه داد: متهم ردیف چهارم فرزاد محمدی معاون دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت متهم است به اخلال گسترده در نظام اقتصادی کشور؛ همچنین متهم ردیف پنجم شیده مسافت رئیس گروه ثبت سفارش سازمان توسعه و تجارت متهم است به معاونت در اخلال گسترده در نظام اقتصادی کشور.

نماینده دادستان بیان داشت: متهم ردیف ششم، ولی الله افخمی معاون وقت وزیر صمت و رئیس سابق سازمان توسعه تجارت متهم است به مباشرت در تصرف غیرمجاز وجوه دولتی به مبلغ دو میلیارد و 925 میلیون و 288 هزار و 174 ریال و مشارکت در نقض قانون منع مداخله کارکنان دولت در معاملات دولتی.

وی ادامه داد: متهم ردیف هفتم مریم رحیمی مدیرعامل شرکت تجارت فراداده کوشا همسر متهم ردیف اول پرونده متهم است به نقض مقررات منع مداخله کارکنان دولتی در معاملات دولتی؛ همچنین متهم ردیف هشتم محمد آذرمهر متهم است به مشارکت در اخلال گسترده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در قاچاق سازمان یافته کالای ممنوعه.

نماینده دادستان اظهار داشت: متهم ردیف نهم پرونده محمدحسین ممتحن متهم است به مشارکت در قاچاق سازمان یافته کالای ممنوعه؛ متهم ردیف دهم هاشم روایی نیز متهم است به مشارکت در قاچاق سازمان یافته کالای ممنوعه؛ همچنین شرکت پندار خودرو رایکا به عنوان شخصیت حقوقی متهم یازدهم پرونده است که اتهام آن ناظر بر مشارکت در اخلال گسترده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در قاچاق کالای ممنوعه می‌باشد.

متهمان ردیف دوازدهم، سیزدهم و چهاردهم مصطفی‌نمینی شاد مدیرعامل شرکت «پندار خودرو رایکا»، سعید نوروزی ترخیص‌کار و فرشته تنگستانی هر سه متهم به مشارکت در اخلال گسترده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در قاچاق سازمان‌یافته از حیث کالای قاچاق به تعداد هزار و 83 دستگاه انواع خودروی خارجی جمعاً به ارزش 3 هزار و 67 میلیارد و 12 میلیون و 510 هزار ریال و همچنین 35 فقره جعل رایانه‌ای ثبت سفارش هستند.

متهمان ردیف پانزدهم، شانزدهم، هفدهم و هجدهم وحید عمران زاده، حسین سلیمان زاده ترخیص کار، مهدی معینی و رضا رادمهر همگی متهم به معاونت در اخلال گسترده در نظام اقتصادی کشور از طریق تسهیل و فراهم آوردن قاچاق سازمان‌یافته کالای ممنوع به تعداد هزار و 83 دستگاه انواع خودروی خارجی به ارزش 3 هزار و 67 میلیارد و 12 میلیون و 510 هزار ریال هستند.

متهم ردیف نوزدهم، شرکت «پیشرو تجارت» از حیث حقوقی و متهم ردیف بیستم، رسول سیروانی ترخیص کار هر دو متهم به مشارکت در اخلال گسترده در نظام اقتصادی کشور از طریق قاچاق سازمان یافته کالای ممنوع هزار و 83 دستگاه انواع خودروی خارجی به ارزش 3 هزار و 67 میلیارد و 12 میلیون و 510 هزار ریال هستند.

متهم ردیف بیست و یکم شرکت «ساینا آرشام اروند» و متهم ردیف بیست و دوم شهرام بحرینی مدیرعامل شرکت ساینا آرشام هر دو متهم به مشارکت در اخلال گسترده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در قاچاق سازمان یافته از حیث کالای قاچاق 512 دستگاه انواع خودروی خارجی جمعاً به ارزش یک هزار و 176 میلیارد و 246 میلیون ریال و همچنین 29 فقره جعل رایانه‌ای ثبت و سفارش هستند.

متهمان ردیف بیست و سوم، بیست و چهارم و بیست و پنجم احمد گلابیان‌فر، داود امینی و سیامک حسین نژاد معاون امور بین الملل بندر لنگه متهم به مشارکت در کالای قاچاق 22 دستگاه قاچاق خودرو لکسوس به ارزش 40 میلیارد و 86 میلیون ریال هستند.

متهم ردیف بیست و ششم، فریبرز خسروی مسئول سرویس ارزیابی بندر لنگه متهم به معاونت در کالای قاچاق 22 دستگاه قاچاق خودرو لکسوس به ارزش 40 میلیارد و 86 میلیون ریال است.

متهم ردیف بیست و هفتم شرکت «یاران خودرو الوند» متهم به قاچاق سازمان یافته 431 دستگاه خودرو خارجی به ارزش گمرکی 967 میلیارد و 662 میلیون و 551 هزار ریال و همچنین مشارکت در جعل رایانه‌ای 13 فقره ثبت سفارش است.

متهمان ردیف بیست و هشتم، بیست و نهم، سی‌ام و سی و یکم ایمان کوشستانی، مریم بختیاری، محمدرضا بقایی و حسین محمدخان همگی متهم به مشارکت در قاچاق سازمان یافته 431 دستگاه خودرو خارجی به ارزش گمرکی 967 میلیارد و 662 میلیون و 551 هزار ریال و همچنین مشارکت در جعل رایانه‌ای 13 فقره ثبت سفارش هستند.

متهم ردیف سی و دوم شرکت بازرگانی «گسترلیان» و متهم ردیف سی و سوم مهدیه بحرانی یعقوبیان هر دو متهم به مشارکت در قاچاق سازمان یافته 269 دستگاه خودرو خارجی به ارزش گمرکی 534 میلیارد و 865 میلیون و 25 هزار و 317 ریال و همچنین مشارکت در جعل رایانه‌ای 9 فقره ثبت سفارش هستند.

متهمان ردیف سی و چهارم و سی و پنجم شرکت خدماتی «مرزبان بندر» و ایمان بیگی مدیرعامل شرکت خدمات مرزبان هر دو متهم به مشارکت در قاچاق سازمان یافته 151 دستگاه خودرو خارجی به ارزش گمرکی 363 میلیارد و 434 میلیون و 725 هزار و 873 ریال و همچنین مشارکت در جعل رایانه‌ای 14 فقره ثبت سفارش هستند.

متهم ردیف سی و ششم و سی و هفتم شرکت «دنیز گستر پارسیان» و علیرضا خدری مدیرعامل شرکت دنیز گستر پارسیان هر دو متهم به مشارکت در قاچاق سازمان یافته 131 دستگاه خودرو خارجی به ارزش گمرکی 334 میلیارد و 384 میلیون و 380 هزار و 379 ریال و همچنین مشارکت در جعل رایانه‌ای 12 فقره ثبت سفارش هستند.

متهمان ردیف سی و هشتم و سی و نهم محمدرضا منصورپور و مرجان سادات باقری هر دو متهم به مشارکت در قاچاق سازمان یافته 131 دستگاه خودروی خارجی به ارزش گمرکی 334 میلیارد و 384 میلیون و 380 هزار و 379 ریال و همچنین مشارکت در جعل رایانه‌ای 12 فقره ثبت سفارش است.

در ادامه جلسه دادگاه، یزدانی‌فر نماینده دادستان ضمن قرائت مشخصات متهمان ردیف‌های 40 تا 66 پرونده حاضر گفت: حمید صفایی فرد، اسماعیل مجاهد مدیرعامل شرکت تولیدی صنعتی «پرواز موتور شیراز»، یوسف گلزار مدیر شرکت بازرگانی «کار گلزار ایرانیان»، قاسم ملازاده، مریم اسداللهی، مسعود منصوری مدیرعامل شرکت «آسان‌کار پادرا»، سید حسن بارانی بهبهانی مدیر شرکت بازرگانی «معین موتور»، پیمان غلامرضابیگی مدیر شرکت «دریاتجارت هم‌یاران خلیج فارس»، حیدر محبی مدیر شرکت «معتمد تجارت سهیل گناوه»، فرزانه یادگاری مدیر شرکت «نگین تندیس الماس» همگی متهم به مشارکت در قاچاق سازمان یافته کالای ممنوعه مشخصاً خودرو‌های خارجی هستند.

نماینده دادستان ادامه داد: همچنین مهدی منصوری، آرش پرتابی ترخیص کار گمرک، یوسف شاهین پیرعلیلو، رضا نمدیان مدیرعامل شرکت «نیمانگین پاسارگاد»، علیرضا باتمانقلیچی‌فرد، پیام رستمی مدیرعامل شرکت تولیدی بازرگانی «حامی تجارت جام‌جم»، روح‌الله شفیعی مدیرعامل شرکت «امین جاوید بوشهر» نیز همگی متهم به مشارکت در قاچاق سازمان یافته کالای ممنوعه مشخصاً خودرو‌های خارج هستند.

 

منبع: میزان

شناسنامه


کدخبر: ۲۵۶۸۸۱
تاریخ: ۱۴۰۰/۸/۱۶     ساعت: ۸ : ۳۳
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: سیاسی       زیرسرویس: سیاسی
انتشار:
ÇÑÓÇá äÙÑÇÊ


äÇã :*
Çíãíá :
äÙÑ :*
ÇÑÓÇá
äÙÑÇÊ


استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
  • ۱۴۰۳ دوشنبه ۳ دي
  • ٢١ جمادي الثانيه ١٤٤٦
  • Dec 23 2024