صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
تولید، اکران و پخش
آرشیو اخبار

آزمایش فاز انسانی دو واکسن کرونای ایرانی آغاز شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران از آغاز آزمایش فاز انسانی دو واکسن در دانشگاه علوم پزشکی ایران خبر داد.

جلیل کوهپایه‌زاده با حضور در برنامه «طبیب» با اعلام آغاز آزمایش فاز انسانی دو واکسن در دانشگاه علوم پزشکی ایران، تصریح کرد: در حال حاضر افراد بسیاری داوطلب این کار شدند که باید کاندیدهای مناسب انتخاب شوند.
کوهپایه‌زاده در خصوص مراحل تولید واکسن ایرانی گفت: چندین مجموعه در کشور روی این قضیه کار می‌کنند و برای این کار دانشگاه‌ها در کنار دانشمندان در حال تلاش هستند، که طبیعتا با توجه به اقلیم می‌توانیم نمونه‌ها و شوس‌های نزدیک‌تری را برای هموطنان تهیه کنیم، در حال حاضر واکسن وارد فاز انسانی و بخش آزمایش انسانی شده و در دانشگاه علوم پزشکی ایران میزبان دو تریال در بحث انسانی هستیم، که قرارداد یکی را بستیم و دیگری را پذیرفتیم که از دانشگاه به عنوان یکی از مکان‌های پایلوت استفاده شود، چون باید یک تریال یا آزمایش انسانی هم در افراد انجام شود، لذا در دانشگاه خودمان حداقل در جریان دقیق آزمایش دو واکسن هستم.
وی در خصوص نحوه این همکاری اظهار کرد: در واقع ما به عنوان دانشگاه در چرخه تولید با دیگر همکاران که در بحث ویروس‌شناسی و تکنیکال فعال هستند همراهی و همکاری می‌کنیم، چون در زمینه تریال و مداخلات انسانی نیاز به این همراهی است، در حال حاضر افراد بسیاری داوطلب این کار شدند که باید کاندیدهای مناسب انتخاب شوند، به هر حال هر اقدامی ریسک‌هایی به همراه دارد ما نمی‌توانیم بگوئیم واکسنی را آزمایش می‌کنیم که هیچ خطری ندارد، حتی واکسن‌هایی که امروز وجود دارد صرفا یک تعدادی عوارض دارد نه صرفا مرگ، بلکه ممکن است عوارض عصبی یا خاص خودش را داشته باشد.
این پزشک متخصص همچنین تصریح کرد: البته این اثرات در مقابل اثرات مثبت چیزی به حساب نمی‌آید که بسیار معدود بوده و یک در میلیون است و احتمال ضعیفی دارد، ولی فکر نکنید همه هم می‌توانند کاندید شوند مثلا فردی که ویروس کرونا را گرفته دیگر کاندید نیست، طبیعتا فراخوان اعلام می‌کنیم و یک سری هم مراجعات در بخش‌های بهداشت و درمان داریم، چون این کار داوطلبانه است افراد از طریق فراخوان هم جذب می‌شوند، چون فردی که این کار را می‌کند غیر از اینکه به سلامت خودش احترام می‌گذرد کمک می‌کند که یک تولید برای سلامت جامعه انجام شود.
کوهپایه‌زاده در خصوص روش‌های مختلف تولید واکسن نیز یادآور شد: نوع واکسن بسته به روش تولید فرق می‌کند، در واقع این بستگی دارد به اینکه از چه روش محصول ویروس را آماده تبدیل شدن به واکسن کنیم، روش نوترکیب یا ویروس کشته شده، البته مکانیسم تولید این واکسن از نظر تکنیکال فرق می‌کند ولی از نظر اثربخشی خیلی فرق نمی‌کند.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا برخی باور ندارند که ایران هم توانایی ساخت واکسن دارد، بیان کرد: باید محصول بیاید تا باور کنند چون ما ایرنیان یک مقدار خود کم‌بینی هم داریم، در بخش‌های دیگر هم فکر نمی‌کردیم توانایی داشته باشیم ولی امروز در بخش‌های مختلف از صنایع غذایی، فضایی، تسهیلاتی و تجهیزات پزشکی به خودکفایی رسیدیم، البته شاید طول بکشد که به ابزار دقیق برسیم ولی در مورد واکسن این خودباودری وجود دارد حالا اگر نمی‌خواهیم خودمان را باور کنیم آن یک بحث دیگر است، ولی باید این خودباوری باشد که توانایی داریم، شاید به لحاظ تکنولوژی نیاز به یک سری کمک باشد ولی از نظر علمی این توانایی وجود دارد، زیرساخت و دانشمندش را هم داریم و انشاءالله به زودی تولید می‌شود. اگر این زیرساخت ایجاد شد می‌توانیم واکسن‌های دیگر را هم بر پایه آن تولید کنیم کما اینکه داریم واکسن‌هایی که تولید داخل است، اما از این به بعد می‌توانیم روی واکسن‌های ویروسی و ویروس‌های حاد تنفسی بیشتر مانور دهیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه البته واکسن خارجی هم از طریق وزارت بهداشت سفارش داده شده، عنوان کرد: کل دنیا دنبال واکسن است، همه کشورها تلاش می‌کنند بخش بیشتری از این واکسن را وارد کنند، اما با این وضعیت تحریم و میزان واردات اگر کشوری خودش هم واکسن داشته باشد در سیستم جهانی می‌تواند اولویت بهتری برای خودش تعریف کند.
کوهپیایه‌زاده با اشاره به اینکه در حال حاضر راهی جز کاهش تجمعات انسانی نداریم، اظهار کرد: با یک تعطیلی دو هفته‌ای می‌توانیم گردش ویروس را کاهش دهیم، ما باید در این مرحله این چرخه را با تجمعات دستوری کم کنیم. در جریانی افتادیم که اگر انجام ندهیم این چرخه را گسترش دادیم، کشورهای موفق قدرت جابجایی ویروس را محدود کردند. ما هم از طریق رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی نامه‌ای برای وزارت بهداشت تنظیم کردیم، چون تصمیم با ستاد ملی کروناست و امیدواریم این تصمیم خوب گرفته شود.
این پزشک متخصص با تأکید بر اینکه ویروسی که امروز در ایران است با ویروس که در ابتدا وارد شده بود تفاوت دارد، توضیح داد: اسما یک نام دارند ولی این ویروس‌ها تفاوت‌های خواهر و برداری دارند، یعنی نام خانوادگی‌شان یکی است ولی رفتارهای هر کدام با هم متفاوت است و خفیف و شدید دارند، هر کدام یک خصلتی دارند، ویروسی که در ابتدا وارد شده بود از نظر سوش کمی متفاوت است.
وی در پایان با اشاره به اینکه در حال حاضر بالای 6500 نفر در مجموعه بیمارستان‌های خصوصی و دولتی استان تهران بستری هستند، گفت: یک سوم از این افراد وضعیت ویژه‌ای دارند، مشکل اصلی‌مان مراقبت‌های ویژه است، از 175 بیمارستان دولتی و خصوصی استان تهران، 105 بیمارستان بیمار کرونایی بستری می‌کنند، در بخش‌های بستری هنوز جا داریم ولی بخش‌های مراقبت‌های ویژه گنجایش ندارد، لذا باید مردم این را جدی بگیرند چون موضوع ترساندن نیست.

 

منبع: فارس

شناسنامه


کدخبر: ۲۳۴۵۸۹
تاریخ: ۱۳۹۹/۸/۲۵     ساعت: ۹ : ۲۱
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: وب گردی       زیرسرویس: وب گردی
انتشار:
ÇÑÓÇá äÙÑÇÊ


äÇã :*
Çíãíá :
äÙÑ :*
ÇÑÓÇá
äÙÑÇÊ


استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
  • ۱۴۰۳ چهارشنبه ۵ دي
  • ٢٣ جمادي الثانيه ١٤٤٦
  • Dec 25 2024