صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
تولید، اکران و پخش
آرشیو اخبار

پیش‌بینی ترقی از مشارکت در انتخابات اسفند: بیش از ۵۰ و ۵۵ درصد خواهد بود

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی می‌گوید: اینکه اصولگرایان چه زمانی و به چه صورتی به لیست واحد برسند و یا اگر لیست‌های متعددی هستند، نقاط اشتراک زیاد باشد، اینها مباحثی هستند که هنوز زود است بتوان در مورد آنها قضاوت کرد.

اخیراً محمدرضا باهنر در گفتگویی به نحوه حضور اصول‌گرایان در انتخابات پرداخته و از طریق به میان آوردن بحث سهم‌خواهی‌ها از احتمال ورود اصول‌گرایان با چند لیست به انتخابات خبر داد. عضو شورای عالی شورای وحدت با مطرح کردن این موضوع که « جریان‌های مختلف اصول‌گرایی با هم کل‌کل می‌کنند تا سهم‌شان در لیست بیشتر شود و جبهه پایداری هم گفته می‌خواهد لیست جداگانه ارائه کند.» گمانه سهم‌خواهی در لیست‌ها را به سمت جبهه پایداری هدایت کرد، نکته‌ای که از طرف عضو شورای مرکزی حزب موتلفه تکذیب شد. محمدرضا ترقی در گفتگویی که با خبرگزاری خبرآنلاین داشت بر این کته تاکید کرد که در انتخابات مجلس دوازدهم تاکنون خبری مبنی بر سهم‌خواهی افراد نشنیده است.

در ادامه گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با محمدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی را می‌خوانید:

*******

*آقای ترقی! از تلاش‌های اخیر اصولگرایان برای رسیدن به لیست واحد اطلاع دارید؟

همه تلاش ها برای رسیدن به لیست مشترک صورت می‌گیرد، از این‌رو احزاب و گروه‌ها فعلاً در حال مذاکره و گفتگو با یکدیگر هستند که بر روی شاخص‌ها به وحدت برسند و براساس شاخص‌ها به لیست نزدیک بهم برسند تا زمان برای وحدت و ائتلاف فرا برسد اما هنوز زود است که جمع‌بندی داشته باشیم.

*شما در جلساتی که میان اصولگرایان برقرار می‌شود، حضور دارید؟

به دلیل اینکه بنده بیشتر در مشهد مستقر هستم و این جلسات در تهران برگزار می‌شود خیلی حضور ندارم.

اصولگرایان به صورت تک تک و جمعی در حال گفتگو هستند

*اما اطلاع دارید کدام گروه‌های اصولگرا در این جلسات حضور دارند...

نمی‌توانم توضیح جامع و کاملی بدهم که چه کسانی در جلسات میان اصولگرایان برای رسید به وحدت حضور دارند اما تقریباً همه گروه‌ها با یکدیگر در حال مذاکره هستند. ولی افرادی از شورای ائتلاف، شورای وحدت و جبهه پایداری در این جلسات حضور دارند، هیچ‌کس بیرون نیست بلکه همه به صورت جمعی یا تک تک در حال مذاکره با یکدیگر هستند.

اصولگرایان بر روی تخریب نکردن تفاهم کردند

*در انتخابات مجلس یازدهم بحث سهم‌خواهی در لیست‌ها مطرح شد که گمانه‌ها را هم به سمت جبهه پایداری هدایت می‌کرد، در حال حاضر هم قضیه سهم‌خواهی از طرف جبهه پایداری مطرح شده است؟

بنده نشنیدم اما همه گروه‌های اصول‌گرا بر تعامل، تفاهم، عدم تخریب یکدیگر و شاخص‌گرایی تأکید دارند، ولی در مورد اینکه سهم‌خواهی صورت گرفته باشد، بنده از هیچ‌کدام این گروه‌ها موردی نشنیدم.

هر کسی که دنبال سهم‌خواهی باشد موضع ضدارزشی و ضد مجلس قوی دارد

*بحث سهم‌خواهی‌ها به عنوان یک آفت تا چه اندازه بر وحدت اصولگرایان موثر خواهد بود و کدام گروه‌ها به دنبال این قضیه هستند؟

اصولاً سهم‌خواهی یعنی کنار گذاشتن شاخص محوری، کنار گذاشتن شاخص محوری یعنی عدم شایسته‌سالاری و این مورد یعنی تضعیف جایگاه و موقعیت مجلس، هر کسی به دنبال سهم‌خواهی باشد هدف داشتن مجلس قوی را دنبال نمی‌کند و این مغایر با نظارت مقام معظم رهبری و انتظارات و مطالبات ایشان است.

آنچه رهبری می‌خواهند و نظام نیاز دارد، مجلس قوی‌تر است، چنین مجلسی هم با سهم‌خواهی شکل نمی‌گیرد بلکه باید شاخص محوری، پرهیز از سهم‌خواهی و جناح‌گرایی و تعصبات گروهی باشد که بتوان به مجلس قوی براساس شایسته‌سالاری و تخصص‌های مورد نیاز دست پیدا کنیم. بنابراین هر کسی که دنبال سهم‌خواهی باشد موضع ضدارزشی دارد که طبیعی است همه باید از این نوع سهم‌خواهی‌ها فاصله بگیرند و تلاش کنند که افراد شایسته، صالح، توانمند و قوی به مجلس بروند که بتوانیم با ظرفیت مجلس قوی مشکلات را از سر راه مردم برداریم و رضایتمندی مردم را افزایش دهیم.

*شما به نقاط مورد توافق اصولگرایان اشاره کردید، اختلافات میان گروه‌ها بر روی چه مواردی است؟

اختلافات مقداری در مورد این است که فرآیند رسیدن به نامزدهای اصلح از چه طریقی باشد، که این مورد کم کم در حال شفاف شدن است و تفاهم می‌کنند که بر اساس چه فرآیندی عمل کنند. نکته دیگر بر روی شاخص‌ها است که بحث توجه به نقطه نظرات مقام معظم رهبری در زمینه چگونگی تلفیق جوانان با تجربه با افراد با تجربه مجلس است. همچنین نقش زنان نیز از موضوعات مهمی است که اصولگرایان بر روی آنها در حال تبادل نظر هستند که توافق جامع و کامل‌تری دست پیدا کنند.

*کدام گروه از جریان اصولگرا به دنبال حضور زنان در لیست‌های انتخاباتی است؟

در حال حاضر ائتلاف نیروهای انقلاب بر روی حضور زنان تأکید دارد و به دنبال افزایش شأن زنان است.

اصولگرایان هنوز در مورد سرلیست‌ها صحبت نکردند

*در زمینه رایزنی اصولگرایان بر روی نامزدهای اصلح که به آن اشاره کردید، آیا منظور گفتگو و بحث بر روی سرلیست‌ها است؟

خیر، هنوز بحثی در مورد سرلیست‌ها نشده و نشنیدم جایی در مورد سرلیست صحبت شود بلکه همگی بر فرآیند تأکید بر روی شاخص‌ها متمرکز هستند.

اصلاح‌طلبان لیست کامل در دست دارند

*اگر اصلاح‌طلبان یا اعتدالیون ائتلافی لیست بدهند، اصولگرایان تا چه اندازه به سمت لیست واحد هدایت می‌شوند؟

به صورت طبیعی اصلاح‌طلبان لیست کاملی در دست دارند که اگر اینها با اعتدال ائتلاف کنند و با یکدیگر لیست بدهند طبیعتاً ضرورت ائتلاف و وحدت در میان اصولگرایان افزایش پیدا می‌کند.

*بر چه اساسی می‌گویید اصلاح‌طلبان لیست کامل دارند؟

افراد شاخصی از جریان اصلاح‌طلب تایید صلاحیت شدند که طبیعتاً مربوط به جریانی هستند که به دنبال تحریم انتخابات نبوده بلکه به دنبال حضور در عرصه انتخابات هستند.

*منظور شما از چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب که تایید صلاحیت شدند، چه افرادی است؟

برای مثال نوبخت.

*نوبخت که چهره اعتدالی است

پزشکیان که اصلاح‌طلب است.

در میان جناح‌های اصلاح‌طلب و اصول‌گرا همیشه اختلاف وجود دارد

*از نظر شما در نهایت اصولگرایان با چند لیست وارد انتخابات خواهند شد؟

اصولگرایان در حال رایزنی هستند اما هدف و عزم اصلی رسیدن به لیست واحد است چراکه موفقیت در لیست واحد است. در حقیقت لیست متفرق و تعدد لیست به صورت طبیعی به جبهه نیروهای انقلاب آسیب وارد می‌کند، منتها اینکه چه زمانی و به چه صورتی به لیست واحد برسند و یا اگر لیست‌های متعددی هستند، نقاط اشتراک زیاد باشد، اینها مباحثی هستند که هنوز زود است بتوان در مورد آنها قضاوت کرد.

*با توجه به اخباری که از جریان جلسات اصولگرایان میشنوید، چند درصد احتمال رسیدن به لیست واحد وجود دارد؟

اخبار همیشه هست و ظن و شایعه این موارد فراوان هستند. همیشه اختلاف‌نظرات و سلیقه‌ها در میان هر دو جناح بوده و این موارد با نزدیک شدن به زمان انتخابات حل شده و به این صورت نبود که از 40 روز مانده به انتخابات مسائل روشن شود.

*چند درصد احتمال می‌دهید اصولگرایان به لیست واحد نرسند؟

انشالله به لیست واحد برسند.

میزان مشارکت مردم در انتخابات بیش از 55 درصد خواهد بود

*با توجه به اینکه اشاره کردید 40 روز تا انتخابات مجلس دوازدهم باقی مانده، به نظر شما فضای جامعه و افکار عمومی تا چه اندازه درگیر انتخابات شده است؟

البته هنوز در حد مورد انتظار جامعه درگیر انتخابات نشده البته هنوز هیچ فضاسازی و تبلیغاتی در سطح شهرها مشاهده نمی‌کنیم که انتظار داشته باشیم که حواس مردم از گرفتاری‌ها و مشکلاتی که دارند و مسائل غزه و کرمان متوجه انتخابات شود. وقتی فضای شهرها تغییر کند و در و دیوار شهر همگی انتخاباتی و دعوت به مشارکت باشد، فضا بسیار تغییر می‌کند اما در حال حاضر طبق نظرسنجی‌ها روند مشارکت رو به افزایش است به این معنی که تقریباً هر هفته نسبت به هفته قبل چند در صد به میزان مشارکت افزوده شود.

*بنابراین پیش‌بینی شما از میزان مشارکت تا چه اندازه خواهد بود؟

بنده فکر می‌کنم میزان مشارکت بیش از 50 و 55 درصد خواهد بود.

 

منبع: خبرآنلاین

شناسنامه


کدخبر: ۲۷۱۵۳۹
تاریخ: ۱۴۰۲/۱۰/۲۵     ساعت: ۱۳ : ۳۰
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: سیاسی       زیرسرویس: سیاسی
انتشار:
ÇÑÓÇá äÙÑÇÊ


äÇã :*
Çíãíá :
äÙÑ :*
ÇÑÓÇá
äÙÑÇÊ


استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
  • ۱۴۰۳ دوشنبه ۳ دي
  • ٢١ جمادي الثانيه ١٤٤٦
  • Dec 23 2024