..::سرزمین ارتباطات::..

کد مطلب: ۲۳۷۶۴۰  |  تاريخ: ۱۳۹۹/۹/۲۹  |  ساعت: ۲ : ۱


روایتی از یک قصه اینترنتی؛ سفارش کالا از شما، کلاهبرداری با ما!

متأسفانه عده‌ای سودجو، کسب و کار اینترنتی را جولانگاه کلاهبرداری از مردم کرده‌اند.

یکی از یکی زیباتر و خوش رنگ و لعاب تر! هر چند روز یک‌بار به دلایل مختلفی به مال خود چوب حراج می‌زنند و معتقدند که بهترین هم هستند. زیرا ادعا می‌کنند در کار خود کم نمی‌گذارند، اما تنها شعار می‌دهند؛ بله شعاری در قالب کلاهبرداری اینترنتی!

متأسفانه برخی از افراد این روزها از طریق کلاهبرداری، آن هم از نوع مجازی به خوبی جیب خود را پر پول می‌کنند و تصورشان هم این است که آب از آب تکان نمی‌خورد. البته این کلاهبرداری‌ها تنها در شبکه‌های اجتماعی همچون تلگرام و اینستاگرام خلاصه نمی‌شود و پای آن‌ها به سایت‌های دیوار، شییپور و... هم باز شده است.

شاید در نگاه اول با خود تصور کنید که حواس جمع هستید و محال است از این کلاه‌ها سرتان برود، اما تصوری کاملا اشتباه است، زیرا این افراد خودشان را به راحتی لو نمی‌دهند و همان‌طور که در ابتدای گزارش مطرح شد، صفحات کاربری زیبا، اما فریب‌دهنده دارند.

سفارش کالا از شما، کلاهبرداری با ما!

قصه از یک خرید اینترنتی شروع شد، همیشه حتی اگر قصد خرید هم نداشتم، برای تفریح به این سایت نگاهی می‌انداختم. در آن ساعت آگهی‌های مختلفی را مشاهده کردم. اما ناگهان تلفن همراهی که مدت‌ها برای آن پس‌انداز کرده بودم،  با همان ویژگی‌ها، اما با قیمتی بسیار پایین‌تر نظرم را به خود جلب کرد. برایم سراسر تعجب بود. مگر می‌شود؟ با شماره‎ای که در زیر آگهی درج کرده بود تماس گرفتم و اطلاعات آن تلفن همراه  و علت پایین بودن قیمت را جویا شدم.

فروشنده، نیازمندی فوری خودش به پول را علت پایین بودن آن کالا عنوان و تأکید کرد که اگر 100 درصد، قصد خرید داری، نصف هزینه را کارت به کارت کن، من هم از ترس اینکه فرد دیگری اقدام به خرید نکند، پس از دریافت شماره کارت، مبلغ را برای او واریز کردم، اما حدود یک هفته گذشت و تلفن همراه به دست من نرسید. با شماره آن فروشنده تماس گرفتم اما تلفن خود را خاموش کرده بود. او حتی آگهی را هم پاک نکرده بود، با وجود اینکه من آن کالا را خریداری کرده بودم.

سفارش کالا از شما، کلاهبرداری با ما!

من همان موقع متوجه کلاهبرداری شدم و تنها می‌توانستم افسوس بخورم و دیگر به هیچ سایت و تبلیغی اعتماد نکنم، اما مگر تمامی افراد کلاهبردار هستند؟ طبیعتا خیر! اما با توجه به این وضع چگونه می‌توانیم تفاوت سایت تقلبی و مطمئن را متوجه شویم؟

سرهنگ داود معظمی گودرزی رئیس پلیس فتا پایتخت در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره شگرد کلاهبرداران اینترنتی اظهار کرد: بهتر است مردم از هر سایت یا صفحه‌ای در فضای مجازی خرید نکنند و حتی قبل از سفارش، به نماد الکترونیکی آن توجه کنند که این نماد در پایین آن آگهی درج می‌شود.

او تأکید کرد: تا زمانی که محصول به دست شما نرسیده، مبلغی را واریز نکنید، زیرا ممکن است طرف مقابل شماره شما را مسدود کند و برای شما دردسر ایجاد شود.

البته طبق اطلاعیه پلیس فتا، برخی صفحات غیرمجاز اقدام به عرضه محصولات دست‌دوم و بی‌کیفیت می‌کنند و کاربران را به سمت درگاه‌های جعلی سوق داده و از کاربران اطلاعات بانکی، شماره کارت، رمز اینترنتی CVV2 و تاریخ انقضای کارت را اخذ و اقدام به سرقت اطلاعات بانکی و کلاهبرداری و برداشت غیرمجاز هم می‌کنند.

سفارش کالا از شما، کلاهبرداری با ما!

در ادامه، سردار ظهیری فرمانده انتظامی غرب تهران در اردیبهشت ماه سال جاری گفته بود: با بررسی پرونده‌‌های ارجاعی به پلیس، گاهی دیده می‌شود شهروندان با مراجعه به کلانتری‌ها اظهار می‌کنند، قصد خرید کالا در فضای مجازی را داشتند و مبلغی را به عنوان بیعانه به حساب فروشنده واریز کرده‌اند، اما فروشنده پس از واریز وجه، دیگر پاسخگوی تلفن آن‌ها نبوده و از تحویل و یا استرداد وجه امتناع کرده است.

او معتقد است که با هوشیاری شهروندان می‌توان از وقوع این نوع جرایم جلوگیری کرد و از شهروندان خواست، پس از اطلاع از مشخصات کالا در فضای مجازی، خرید و فروش کالا را در فضای حقیقی و با رعایت ارکان صحت معاملات انجام دهند.

حال اگر می‌خواهید در دام افراد کلاهبردار نیفتید و دچار ضرر و زیان مالی هم نشوید، کافی است که قبل از خرید اینترنتی اطلاعات لازم را داشته باشید و به راحتی به هر سایتی اعتماد نکنید. زیرا ممکن است برای شما عواقب بدی  داشته باشد. عواقبی که به راحتی نتوانید از آن دوری کنید.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران


لينک مطلب: http://sarzaminertebatat.ir/ NSite/FullStory/?Id=237640

چاپ خبر