۱۴۰۰/۴/۱۹ - ۹ : ۲۸
مقام آل سعود: فعالیتهای هستهای ایران نگرانکننده است
مقام آل سعود: فعالیتهای هستهای ایران نگرانکننده است
خبرگزاری «رویترز» گزارش داد یک مقام سعودی در پاسخ به درخواست این خبرگزاری برای اظهارنظر در خصوص تصمیم ایران برای تولید اورانیوم فلزی با غنای 20 درصد، گفت ریاض به شدت نگران افزایش سرعت فعالیتهای هستهای ایران و توسعه تواناییهای آن است و در ادامه مدعی شد، این فعالیتها با اهداف صلحآمیز سازگار نیست.
وی در ادامه ادعاهایش همسو با یاوهگویی اخیر نمایندگی سعودی در آژانس بینالمللی انرژی اتمی، افزود اقدامات ایران در تولید اورانیوم غنی شده تا خلوص 60 درصد و اورانیوم فلزی با غنای 20 درصد تهدید فزایندهای برای امنیت منطقهای و منع گسترش تسلیحات است و تلاشها برای «یک توافق هستهای جامع که امنیت و ثبات جهانی و منطقهای را تضمین میکند»، با مشکل مواجه میسازد.
پیشتر هم علیرغم اعلام آمادگی ایران برای بهبود روابط با عربستان سعودی و ابراز تمایل برای حل اختلافنظرها، دفتر نمایندگی رژیم سعودی در آژانس بینالمللی انرژی بامداد پنجشنبه در واکنش به تصمیم ایران برای تولید اورانیوم فلزی با غنای 20 درصد، گفت: «تلاش ایران برای غنیسازی 20 درصدی اورانیوم [فلزی] نگرانکننده است. ما در مورد اهداف واقعی ایران برای غنیسازی 20درصدی اورانیوم [فلزی] نگران هستیم».
در این بیانیه با تکرار ادعاهای نخنما شده و اتهامزنیهای بیاساس علیه جمهوری اسلامی ایران، آمده بود: «رویکرد منفی ایران بر هر مذاکره هستهای تأثیر میگذارد. تنشزایی ایران با اظهارات آن در مورد صلحآمیز بودن برنامه هستهای این کشور مطابقت ندارد».
به گزارش فارس، «کاظم غریب آبادی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمانهای بینالمللی در وین و همچنین آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز پنجشنبه در توئیتی در پاسخ به اظهارات واهی نماینده عربستان سعودی در وین در خصوص پیشرفت اخیر هستهای ایران، نوشت: در مورد پادشاهی عربستان سعودی، آژانس بینالمللی انرژی اتمی از حداقل اختیارت لازم برای راستی آزمایی نیز برخوردار نیست. هرگونه قصور در اجرای پادمانها، به این پادشاهی اجازه میدهد تا برخی فعالیتهای خاص هستهای خود را با دور نگهداشتن آنها از بازرسیهای آژانس، پنهان کند.
روز سهشنبه خبرگزاری رویترز به نقل از آژانس بینالمللی انرژی اتمی گزارش داده بود ایران قصد دارد به تولید اورانیوم فلزی غنی شده تا سطح 20 درصد بپردازد.
غریب آبادی نیز سهشنبه توضیحاتی در این خصوص ارائه و اعلام کرد که برنامه سازمان انرژی اتمی برای تولید یک صفحه سوخت سیلیساید به منظور استفاده در راکتور تهران، نه روز قبل به اطلاع آژانس رسیده و بلافاصله امور عملیاتی آن آغاز شده است.
وزارت خارجه آمریکا در واکنش، ضمن ابراز نگرانی از تصمیم ایران برای تولید اورانیوم فلزی غنیشده تا سطح 20 درصد، تأکید کرد پنجره دیپلماسی برای بازگشت دوجانبه ایران و آمریکا کماکان باز است.
دور ششم مذاکرات وین به منظور احیای برجام روز شنبه 22 خرداد ماه با برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام در وین آغاز شد و همان روز عباس عراقچی در اظهاراتی اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران بدون رسیدن به خواستههای کلیدی خودش قطعاً توافق نخواهد کرد.
«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بامداد پنجشنبه گفت: «ما انتظار داریم هفتمین دور گفتوگو درباره توافق هستهای با ایران برگزار شود».
منبع: فارس