۱۴۰۰/۷/۲۵ - ۸ : ۵

توضیحات سخنگوی شورای نگهبان درباره قانون «محرمانه بودن اموال مسئولان»

توضیحات سخنگوی شورای نگهبان درباره قانون «محرمانه بودن اموال مسئولان»

مهمترین بخش اظهارات هادی طحان نظیف به شرح زیر است:

محرمانه بودن اعلام اموال مسولان 
* درباره طرح رسیدگی به دارایی مقامات و مسئولان متن جدیدی تصویب نشده و مصوبه فعلی مصوبه مجمع تشخیص هست.
* چنانچه مصوبه‌ای خلاف شرع و قانون اساسی باشد شورا اعلام می‌کند.
* اگر مجلس اصلاح جدیدی داشته باشد شورای نگهبان بررسی می‌کند.
 * اعضای شورای نگهبان در جریان اجرای این طرح پیشتاز اعلام اموال خود به سامانه بودند.
* از رسانه‌ها می‌خواهم آرامش کشور را حفظ کنند. 
آخرین نظرات شورای نگهبان درباره مصوبات مجلس

*اعضای شورای نگهبان به طرح ساماندهی صنعت خودرو دو سه ابهام داشتند که اگر برطرف شود آقایان نسبت به آن ایرادی ندارند.
* طرح پشتیبانی و رفع موانع تولید کشاورزی با اشکالات و ابهاماتی در شورای نگهبان مواجه شد.
* طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده دو سه بار میان مجلس و شورای نگهبان رفت و برگشت و اشکالات برطرف شد و در نهایت دو ابهام باقی مانده است که اگر برطرف شود، شورا هم نظر خواهد داد.
* ابهامات شورای نگهبان درباره طرح واردات خودرو را تشریح کردیم.
* اگر برطرف شود مخالفتی با این طرح نداریم.
اصلاح نظام انتخاباتی و افزایش مشارکت عمومی 
* امیدوارم برای اصلاح نظام انتخاباتی و افزایش مشارکت عمومی در عرصه انتخابات گام‌های موثری برداشته شود.
*امروز پنجمین سالروز ابلاغ سیاست‌های کلی انتخابات است سیاست‌هایی که هم آسیب‌شناسی وضعیت نظام انتخاباتی موجود است و هم در دل خود راهکارهایی را برای سامان‌بخشی آن ارائه داده است. 
*دستگاه‌های مختلفی مخاطب این سیاست‌ها بودند اما متاسفانه در این پنج سال، اقداماتی که برآیند و نتیجه خروجی آن، در حد انتظار و توقع باشد، انجام نشد. البته ما در شورای نگهبان به سهم خود تلاش‌ها و اقداماتی برای تحقق بند 5-10 انجام داده‌ایم.
*بر مبنای سیاست‌های کلی انتخابات، مردم باید بتوانند شناخت بیشتری از نامزدهای انتخابات پیدا کنند.
* بر مبنای سیاست‌های کلی انتخابات، داوطلبان در رقابت‌های انتخاباتی باید فرصت‌های برابر در صداوسیما و فضای مجازی و امکانات عمومی و دولتی داشته باشند.
* بر مبنای سیاست‌های کلی انتخابات، باید در منابع و هزینه‌های انتخاباتی، شفاف‌سازی صورت گیرد.
* بر مبنای سیاست‌های کلی انتخابات، باید زمینه‌های فعالیت قانون‌مند و مسؤولانه احزاب و تشکل‌های سیاسی فراهم گردد.
* البته در این سال‌ها تلاش‌هایی شده هم مجلس و هم دولت اما برآیند کلی رو عرض می‌کنم که اتفاقات مهمتری باید رقم می‌خورد.
*ما در شورای نگهبان این آمادگی را داریم تا تمام ظرفیت‌های کارشناسی حقوقی و مشورتی و نظارتی خودمان را برای تحقق سیاست‌های کلی انتخابات به کار بگیریم و آماده همکاری با مجلس شورای اسلامی و دولت در این خصوص هستیم. 
*امیدوارم با نگاه مثبتی که در مجلس محترم و دولت محترم وجود دارد، برای اصلاح نظام انتخاباتی و افزایش مشارکت عمومی در عرصه انتخابات گام‌های موثری برداشته شود و این اقدامات و این همت جمعی، در نهایت به تحقق حداکثری سیاست‌های کلی انتخابات منجر شود و اثربخش باشد.

مشروح اظهارات سخنگوی شورای نگهبان به نقل از ایسنا به شرح زیر است:
هادی طحان نظیف، در نشست خبری خود در ارتباط با مصوبات بررسی شده در شورای نگهبان با اشاره به لایحه «واگذاری مالکیت مربوط به تاسیسات آب و فاضلاب» خبر از تایید این لایحه در شورای نگهبان داد.

وی هم‌چنین در مورد اصلاح لایحه «مبارزه با قاچاق کالا و ارز» ابراز امیدواری کرد که مجلس ایرادات و ابهامات این لایحه را برطرف کند تا به تایید شورای نگهبان برسد.

طحان نظیف در مورد طرح «ساماندهی صنعت خودرو» با بیان این‌که درارتباط با عبارت «واردات بدون انتقال ارز» ابهامی از سوی شورای نگهبان وجود دارد، گفت که هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام به این مصوبه در مجمع تشخیص مصلحت نظام ایرادات متعدد وارد کرده و این مصوبه را خلاف اقتصاد مقاومتی و تولید ملی تشخیص داده‌اند و اگر ایرادات متعدد این مصوبه برطرف شود شورای نگهبان نیز با آن مشکلی ندارد.

سخنگوی شورای نگهبان در مورد طرح «جوانی جمعیت» نیز گفت: اشکالات این طرح به مرور در تردد بین مجلس و شورای نگهبان کاهش پیدا کرده است و در حال حاضر فقط دو ابهام ناظر به مواد 52 و 53 این طرح  وجود دارد.

طحان نظیف در ادامه، در پاسخ به سوالی در ارتباط با طرح «محرمانه بودن اموال مسئولان» و تفسیر شورای نگهبان از این موضوع گفت: در خصوص طرح رسیدگی به دارایی مقامات و مسئولان متن جدیدی به تصویب مجلس نرسیده و مصوبه فعلی نیز مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام است و چنان‌چه مصوبه‌ای خلاف شرع و قانون اساسی نباشد حتما شورای نگهبان آن را تایید می‌کند. در حال حاضر قانون حاکم، قانون مجمع است و باید دید آیا مصوبه‌ای در مجلس به تصویب می‌رسد یا نه. شورای نگهبان پیشتاز ثبت دارایی و اموال مسئولان در سامانه بود.

وی در پاسخ به سوالی در مورد طرح واردات خودرو گفت: پیش‌بینی از زمان رفع ابهامات را باید از مجلس بپرسید و ما در زمان قانونی 10 روزه نظر خود را در مورد این طرح اعلام کردیم و ابهامات خودمان را در مورد این طرح در مجلس شورای اسلامی تبیین کردیم و در مورد نظر هیئت عالی نظارت نمی‌توانیم اظهار نظر کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان درمورد اظهارنظرات سیاسی اعضای شورای نگهبان گفت: مواضع شورای نگهبان توسط سخنگوی این شورا اعلام می‌شود و اعضا نظر شخصی و کارشناسی خود را اعلام می‌کنند و این نظرات، نظرات شورای نگهبان نیست.

طحان نظیف در پاسخ به سوالی در ارتباط با ورود «غیرقانونی» مجمع تشخیص مصلحت نظام به مصوبات گفت: ورود مجمع تشخیص غیرقانونی نیست، مجمع وظایف مختلفی دارد یکی از وظایف جایی است که مجمع از باب اختلاف بین مجلس و شورای نگهبان وارد می‌شود اما یکی از وظایف مجمع که به جمع برگزیده‌ای از آن‌ها سپرده شده نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی نظام است و این هیئت جایگاه قانونی دارد و براساس آن بر مصوبات نظارت می‌کند.

 

منبع: آخرین خبر